Numărul călătorilor transportați de CFR Călători, în creștere. Ce se întâmplă însă cu întârzierile

Sursă foto: CFR Călători

Numărul călătorilor transportați pe calea ferată în 2023 a crescut cu aproximativ 5% față de anul anterior, iar parcursul călătorilor a fost cu 5,8% mai mare, a anunțat CFR Călători.

Conform Contractului de Servicii Publice, CFR Călători a asigurat zilnic, în medie, circulația a aproximativ 1.110 trenuri.

Reprezentanții CFR Călători precizează că întregul parc tehnic disponibil de material rulant al companiei a fost în circulație, sezonul estival reprezentând unul dintre vârfurile de trafic.

„În anul 2023, volumul serviciilor oferite (trenuri circulate medie/zi) a înregistrat o creștere cu 4,7% față de anul 2022. Numărul călătorilor transportați în anul 2023 a crescut cu aproximativ 5% față de anul 2022, iar parcursul călătorilor (exprimat în călători km), în anul 2023 a fost cu 5,8% mai mare decât în anul 2022”, se menționează în comunicat.

La nivelul companiei au fost adoptate și implementate în mod operativ măsuri adecvate pentru o mai bună satisfacere a nevoii de transport, cu încadrarea în obligația de serviciu public asumată pentru anul 2023.

„După o pauză de opt ani, o dată cu intrarea în vigoare a planului de mers de tren 2022/2023, a fost reintrodusă categoria de tren Intercity pe rutele pe care viteza și condițiile tehnice au permis acest serviciu”, se menționează în comunicat.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL