Skip to content
Internațional

Numărul cazurilor de coronavirus din lume a depășit 36 de milioane

Inquam Photos / Dan-George Porcuțan

Numărul cazurilor de coronavirus din lume a depășit 36 de milioane, peste 27 de milioane de oameni fiind declarați vindecați, iar 1.055.000 au murit infectați cu Sars-Cov-2, potrivit centralizării Worldometers.

Ucraina a confirmat și ea un număr record de cazuri în ultimele 24 de ore – 4.753
Cehia: 4.457 de infecții noi, un bilanț zilnic record pentru această țară cu mai puțin de 11 milioane de locuitori ce a consemnat una din cele mai mari creșteri ale numărului de cazuri raportat la populație. Cehia a raportat până acum 90.022 cazuri și 794 de decese.

Un vaccin anti-Covid ar putea fi gata până la sfârșitul anului, a spus marți șeful Organizației Mondiale, Tedros Adhanom Ghebreyesus, făcând apel, totodată, la solidaritate și angajament politic al tuturor liderilor pentru a asigura o distribuire egală a vaccinurilor atunci când vor fi disponibile.

Virusul SARS-CoV-2 rezistă pe piele de patru ori mai mult decât virusul gripal A. Este rezultatul unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea japoneză din Kyoto. Totuși, ambele virusuri sunt eliminate de dezinfectanţi cu 80% alcool, informează hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *