Skip to content
Coronavirus

Numărul cazurilor de infecţii cu noul coronavirus la nivel global a depăşit 75 de milioane

coronavirus INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Numărul cazurilor de coronavirus la nivel global a depăşit sâmbătă pragul de 75 de milioane, potrivit datelor analizate de Reuters, în timp ce mai multe ţări au început vaccinările împotriva virusului, conform News.ro.

Marea Britanie a devenit luna aceasta prima ţară occidentală care a început imunizarea cu vaccinul Covid-19 dezvoltat de Pfizer şi partenera sa germană BioNtech, urmată de Statele Unite, care au aprobat şi un vaccin produs de compania Moderna.

În ultima luni au existat 18,65 milioane de cazuri noi, cel mai mare număr raportat pentru o perioadă de 30 de zile de când a început pandemia.

Europa rămâne regiunea cu cele mai multe cazuri, 21,6 milioane, urmată de America de Nord cu 17,9 milioane, America Latină cu 14,5 milioane şi Asia cu 13 milioane.

În Europa, un milion de cazuri noi au fost înregistrate în doar cinci zile, Rusia şi Franţa raportând peste 2 milioane de cazuri de când a început epidemia de coronavirus.

Marea Britanie şi Italia au ambele aproximativ 1,9 milioane de cazuri fiecare.

Statele Unite au devenit luni prima ţară din lume care a înregistrat peste 300.000 de decese. Ţara raportează zilnic peste 2.500 de decese, potrivit unei analize Reuters a datelor din ultimele şapte zile.

Spitalele din Statele Unite au început să efectueze primele vaccinuri ale Pfizer-BioNtech.

Statele Unite rămân ţara cu cele mai multe cazuri, peste 17 milioane de la declanşarea epidemiei, urmate de India şi Brazilia.

Cu doar 4% din populaţia lumii, Statele Unite au aproximativ 23% din toate cazurile globale. Brazilia a înregistrat miercuri un record de 70.000 de cazuri noi într-o singură zi, alăturându-se Statelor Unite şi Indiei, ca singurele ţări care au raportat un total de peste 7 milioane de infecţii.

Cu aproape 180.000 de decese confirmate, naţiunea sud-americană are al doilea număr de morţi din lume. Sâmbătă, India a depăşit 10 milioane de infecţii cu coronavirus. India s-a pregătit să livreze 600 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19 celor mai vulnerabili oameni, în următoarele şase până la opt luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *