Skip to content
Politică

Numarul familiilor care traiesc din ajutor social a crescut ingrijorator

Comparativ cu anul trecut, numărul familiilor care traiesc din ajutoare sociale a crescut cu peste 13.000, iar fondurile alocate de Ministerul Muncii sunt mai mari cu 10 milioane, informeaza romaniatv.net.

Deşi se plâng de sărăcie, oamenii suferă mai degrabă de lene pentru că refuză firme care le oferă slujbe plătite cu 1.500 de lei plus alte beneficii. Tot mai multe familii trăiesc din ajutorul social lunar.

În primul trimestru al anului trecut 241.682 de familii beneficiau de ajutoare sociale. În aceeaşi perioadă a acestui an, numărul a ajuns la 255.213, adica peste 13.000 de familii, o creştere de 5,6 la sută. În acest context suma plătită a fost mai mare cu aproape 10 milioan de lei, o creştere de 6 la sută.

Familiile care au primit venitul minim garantat au beneficiat şi de plata asigurării obligatorii a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren, inundaţiilor.

Deşi se plâng de sărăcie, oamenii din aceste judeţe nu dau buzna când se organizează târguri cu oferte de muncă. Luna trecută, o firmă de recrutare le-a oferit vasluienilor sute de locuri de muncă în vestul ţării. Le-a promis salarii de 1.500 de lei pe lună, plus transport şi două mese pe zi, dar tot nu a reuşit să-i convingă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *