Skip to content
Politică

Numărul impresionant de cărți scrise de deținuți în 18 luni pentru reducerea pedepsei

" "

Deținuții au scris un număr impresionant de cărți în decursul a 18 luni pentru reducerea pedepsei și eliberarea condiționată, informează b1.ro.

Persoanele aflate în detenție au scris 157 de cărți de la începutul anului 2014 până în iunie 2015. Motivul pentru care au recurs la acest tertip este reducerea pedepsei și eliberarea condiționată, potrivit datelor Administrației Naționale a Penitenciarelor.

" "
" "

Astfel, numărul cărților scrise în penitenciare a crescut față de anii anteriori. În anii 2012 și 2013 au fost redactate 97 de lucrări de către persoane private de libertate.

În ceea ce privește plagiatul, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, anunța că există mai multe propuneri de modificare a Legii privind executarea pedepselor.

„Caracterul științific nu este ușor de stabilit. Există o dispută inclusiv în mediul universitar pe ce înseamnă științific în această materie. Există în analiză mai multe propuneri în momentul de față atât la Ministerul Justiției, la ANP, cât și la Consiliul Superior al Magistraturii. (…) Cadrul legal în vigoare este din 2006 și în mod cert este nevoie de aducerea lui în actualitate”, a spus Cazanciuc.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *