Numărul mașinilor furate și descoperite la graniță crește spectaculos

Sursă foto: Facebook/ Poliţia de Frontieră Română

Polițiștii de frontieră au descoperit, în primele șase luni ale anului, 167 de autovehicule semnalate ca suspecte a fi furate (131 autoturisme, 11 camioane, 17 microbuze, cinci remorci și trei motociclete), în creștere cu aproximativ 60% față de aceeași perioadă a anului anterior (103 autovehicule).

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, cele mai multe autovehicule au fost descoperite la granița cu Ungaria, la PTF Petea, județul Satu Mare, și PTF Borș, județul Bihor. Cazuri semnificative s-au înregistrat și la frontiera cu Bulgaria, în PTF Giurgiu și PTF Calafat, precum și la granița cu Republica Moldova, unde PTF Albița, județul Vaslui, are cele mai multe astfel de cazuri, arată Agerpres.

Persoanele implicate sunt cetățeni bulgari, croați, greci, moldoveni, sârbi, polonezi, români, turci, unguri și ucraineni.

În urma analizei, s-a constatat că principalele țări de unde proveneau autovehicule aflate în atenția autorităților sunt România, Germania, Marea Britanie, Italia, Franța, Belgia, Elveția, iar cele mai multe mașini depistate sunt din categoria autoturismelor de lux și din clasa de mijloc.

În toate situațiile, conform legislației, pe numele celor implicați au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră, până la finalizarea cauzelor.

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul mașinilor respective au declarat că nu știau că autoturismele se află în atenția autorităților, ei fiind doar „cumpărători de bună credință”. Totodată, parte dintre aceștia au motivat că au primit o sumă de bani pentru a transporta mașina în România și nu cunoșteau că aceasta se află în atenția autorităților.

Printre cele mai recente cazuri se numără un autoturism marca Porsche Chayenne depistat de polițiștii de frontieră români și bulgari din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse.

Cu ocazia efectuării verificărilor în bazele de date, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a constatat că autoturismul transportat pe platformă figura ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de către autoritățile din Germania la data de 1 februarie.

Mijlocul de transport, evaluat la aproximativ 250.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: