Skip to content
Economie

Numărul migranţilor care vin în UE pe ruta balcanică aproape s-a dublat anul acesta

voiceofeurope.com

Numărul migranţilor care ajung ilegal în UE traversând Balcanii Occidentali aproape s-a dublat anul acesta, majoritatea venind din Siria şi Afganistan, a anunţat joi agenţia europeană Frontex, relatează Reuters.

Circa 22.600 de migranţi ilegali au fost descoperiţi pătrunzând în UE pe această rută balcanică între lunile ianuarie şi iulie, o creştere de 90% faţă de perioada similară a anului trecut.

În total, contabilizând şi sosirile pe alte rute, de la începutul anului au ajuns în UE peste 82.000 de migranţi, cu 59% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Multe state membre ale UE sunt îngrijorate de riscul ca războiul din Afganistan – unde talibanii cuceresc rapid noi teritorii şi obligă populaţia să fugă – să conducă la o reeditare a crizei provocate de valul migrator din anii 2015-2016, potrivit economica.net.

La acea vreme, sosirea haotică în UE a peste un milion de migranţi a pus la încercare sistemele de siguranţă publică şi de asistenţă socială din unele state membre şi a alimentat susţinerea pentru partidele de extremă-dreapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *