Numărul tinerilor consumatori de droguri, în creştere. Şcolile cer sprijinul Agenţiei Naţionale Antidrog

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

România e cu mult în urma statelor occidentale în privinţa posibilităţilor de tratament pentru persoanele dependente de stupefiante. În aceste condiţii cea mai eficientă armă ar trebui să fie educaţia, înţelegerea pericolului legat de utilizarea drogurilor atât de către tineri cât şi de profesori şi părinţi. Numai că până în urmă cu câteva luni politica struţului a ţinut de cald spun specialiştii ANA, care acum nu fac faţă solicitărilor privind sesiuni de informare privind pericolul reprezentat de stupefiante.

Consumul de stupefiante debutează la vârste din ce în ce mai fragede şi motivele variază, aşa cum ne-a spus un fost consumator de droguri.

„Problema s-a mărit din cauză că nu am discutat despre ea pur şi simplu, cred că lipsesc informaţii relevante în rândurile adolescenţilor motiv pentru care se întâmplă din ce în ce mai des ca tineri de la 10-11 ani să se apuce de droguri. Eu am început să consum pentru că am crezut că e ceva fain, fără să ştiu ce înseamnă cu adevărat”, spune Lucian, fost consumator de droguri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: