Skip to content
Politică

Nume controversate pe listele de prefecți și subprefecți ale USR. Omul cu valiza de la Tel Drum și favoritul lui Gheorghe Flutur, printre propuneri

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Liderii USR au stabilit săptămâna trecută persoanele pe care le formațiunea politică le va susține pentru a fi numite în funcțiile de prefect și subprefect. Printre acestea se află o serie de nume controversate.

Emilia Mateescu riscase excluderea din profesie

" "
" "

Propunerea USR pentru funcția de prefect de Argeș este Emilia Mateescu. Presa locală scria în 2019 că aceasta se implicase în activități politice în stradă pentru USR-PLUS deși șa vremea respectivă era executor judecătoresc iar legea îi interzicea să facă politică sau să participe la evenimente cu caracter politic.

Jurnaliștii de la Ziarul de Argeș mai scriau că Emilia Mateescu este o persoană controversată din cauza implicării ei în mai multe executări silite în care s-au forţat grav prevederile legale. Tot Emilia Mateescu ar fi câştigat dreptul la un post de notar public în perioada respectivă, dar refuză să intre în profesie până nu va exista un post de notar vacant în Piteşti.

Emilia Mateescu (sursa: Facebook)

Iulian Cimpoeșu, omul lui Gheorghe Flutur

Iulian Cimpoeșu este propunerea USR pentru funcția de prefect de Suceava. Presa scrie însă că Cimpoeșu ar fi de fapt omul liderului PNL, Gheorghe Flutur. Cimpoeșu ar fi subordonat direct al lui Flutur pentru că este muzeograf la Muzeul de Istorie Suceava, instituție aflată în directa subordine a Președintelui CJ Suceava.

La alegerile locale Iulian Cimpoeșu a candidat fără succes și pentru funcția de primar al comunei Șcheia. În final a fost ales consilier local.

Iulian Cimpoeșu (sursa: Facebook)

Daniel Cristian Palaghianu, omul lui Dehelean

La Bihor, propunerea USR pentru funcția de subprefect este Daniel Cristian Palaghianu. Presa locală scrie că propunerea a stârnit furia unui grup de useriști bihoreni. Motivul? Daniel Palaghianu ar fi omul deputatului Silviu Dehelean, iar acesta din urmă trage sforile pentru a promova în funcția de subprefect un personaj lipsit de competență.

Criticii lui Dehelean afirmă că la ședința Biroului Județean au participat 18 din cei 19 membri, dar s-au înregistrat 19 voturi la  „jurizarea” în baza căreia trebuia trimisă conducerii centrale o listă cu trei propuneri. La vot, primul a fost Palaghianu (15 sufragii), urmat de Roman (12 voturi), de Șovarschi și Dumitriu (câte 9), Matei (5) și Frunză (2). Pentru locul III s-a făcut balotaj între Șovarschi și Dumitriu, cel dintâi primind 13 voturi, iar colega sa 6. Dehelean a fost liderul filialei, dar a demisionat de nevoie după eșecul din alegerile locale.

Sergiu Iordan, omul cu valiza

În Teleorman, USR l-a propus la funcția de subprefect pe Sergiu Iordan. Sergiu Iordan este în acest moment președintele USR Teleorman. El a fost cel care a predat valiza cu informații despre afacerea Tel Drum către jurnaliștii de la Rise Project. În urma scandalului, imaginea fostului președinte PSD, Liviu Dragnea a fost puternic afectată.

Sergiu Iordan (sursa: captură Youtube)

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *