Skip to content
Politică

Nume grele în spatele scandalului Cancan. Legătura cu SRI

Ce nume grele se ascund în spatele scandalului Cancan. Legătura cu Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Perchezițiile care au loc, miercuri, la Cancan TV pot scoate la iveală una din cele mai mari baze de date de informații explozive despre politicieni și vedete din show biz. Surse din media au precizat pentru flux24.ro că la Cancan se află o mare bază de date cu fotografii, filmări și informații despre persoane publice.

Site-ul de ştiri se întreabă dacă din baza de date vor fi date pe surse informații în media, cum se întâmplă în cazul dosarelor DNA. Sursele citate au mai spus că în jurul firmelor Cancan se află numeroși foști sau actuali ofițeri de informații, unii provenind din fosta Securitate.

Mai mult: cei de la Cancan aveau acces neîngrădit la baza de date de la Evidența Populației și protecția mai multor structuri din Poliție și serviciile secrete.

Un fost angajat al Cancan a declarat pentru flux24.ro că încă din 2008 exista o bază de date cu imagini, filme și informații despre oameni de afaceri, politicieni sau vedete din showbiz. Multe din acestea ar fi folosite pentru șantaj.

Ziarul Cancan a fost inființat în 2007 de  Ioan Radu Budeanu, fiul fostei prezentatoare din TVR,  Delia Budeanu. Acesta a debutat la ziarul Ziua, iar mai apoi a condus revistele Star si Ciao!. După aceea, el a condus ziarul Averea, unde au fost implicați pe rând Sorin Roșca Stănescu, Bogdan Buzăianu și Dinu Patriciu. Budeanu are o avere de circa 20-30 milioane de euro, conform informaţiilor din presă.

La ziarul Cancan, redactor-șef adjunct a fost un prieten al lui Budeanu, Orlando Valache, cel care deține acum 95% din Can Can TV. Valache a fost implicat în scandalul cu droguri avându-l ca protagonist pe Andrei Gheorghe. Budeanu și Valache au făcut parte din anturajul celebrului hoț de mașini, Radu Bolgiu.

La Cancan TV acționar mai este și Radu Călin Prunaru, fost iubit al Elenei Băsescu.

Conform informațiilor din piaţă, ziarul Cancan era deținut, de fapt, de omul de afaceri Bogdan Buzăianu. În 2009, Energy Holding a intrat oficial în acționariatul Can Can Media. Buzăianu s-a retras între timp în Elveția. Anul acesta, Budeanu a cedat cancan.ro lui Adrian Artenie, fost redactor-șef al publicației. Cancan.ro are un parteneriat cu Pro TV, care asigură managementul.

Legătura cu firma Romprest, unde de asemenea au avut loc percheziții, este prin Radu Budeanu, care împreună cu celebrul om de afaceri Dragoș Dobrescu, a cumpărat 43,7% din companie.  Firma este controlată de omul de afaceri Florian Walter, care a fugit din țară după ce firma a fost cercetată pentru evaziune fiscală de 14 milioane de euro.

Budeanu și Dobrescu fac parte din celebrul Grup de la Monaco.

Walter a deținut la un moment dat firma de protecţie şi pază, SC Beretta, împreună cu Marian Măgureanu, fiul fostului director al SRI Virgil Măgureanu, mai scrie flux24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *