Skip to content
Politică

Nume grele vor fi audiate în dosarul lui Orban

Oamenii de afaceri Cosmiz Guşă, Tiberiu Urdăreanu şi Sorin Oancea vor fi audiaţi de judecătorii instanţei supreme în dosarul în care Ludovic Orban este acuzat de trafic de influenţă, la termenul de marţi Orban dând o declaraţie de inculpat.

Ludovic Orban le-a spus judecătorilor că după ce a fost desemnat candidat al PNL pentru Primăria Capitalei a stabilit întâniri cu mai multe persoane, printre care şi omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

„Au existat subiecte legate de posibilitatea finanţării campaniei electorale de către Tiberiu Urdăreanu, nu pot să neg. Iniţiativa acestor discuţii nu mi-a aparţinut în cadrul celor două întâlniri. Singura mea iniţiativa este întrebarea pe care i-am pus-o „te gândeşti dacă poţi să îmi da şi mie un şut în fund”. Această expresie era o cerere de sprijin generică, care putea să prevadă nu numai ca o cerere de finanţare, ci de sprijin. (..) La a doua discuţie, în 20 martie, subiectul a fost redeschis de Tiberiu Urdăreanu după aproximativ 30 de minute de discuţii politice si administrarea Bucureştiului. În acel moment i-am răspuns despre o sumă. Menţionez că nu găseşti uşor oameni care să îţi finanţeze campania electorala. (…) În ceea ce priveşte relaţia cu media, am avut discuţii telefonice, întâlniri faţă în faţă cu reprezentanţii mass-media, Mihai Gâdea, Sorin Oancea, Cosmin Guşă. În niciuna dintre dicuţiile cu aceştia nu s-a discutat nimic despre finanţare ilegală, nici măcar aluziv. Au fost legate de modalitatea permisă de lege de finanţare din postura de candidat. Nu am cerut bani cash lui Urdăreanu, acesta a fost cel care m-a întrebat „cash?”. Raspunsul meu a fost „cum altcumva?” Am precizat că nu cunoşteam legislaţia cea nouă, dar ştiam că nu era ilegal pe legislaţia veche să primeşti bani cash”, le-a spus Ludovic Orban judecătorilor, potrivit romaniatv.net.

Următorul termen a fost stabilit de judecători pentru data de 1 noiembrie, şedinţă la care va fi audiat Tiberiu Urdăreanu, denunţător în acest caz. La următoarele termene vor fi citaţi Cosmin Guşă şi Sorin Oancea.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *