Skip to content
Politică

Nume-SURPRIZĂ, în cărți pentru Ministerul Fondurilor Europene. Cine i-ar putea locul Rovanei Plumb

Inquam Photos / George Calin

Actualul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este primul nume pe lista social-democraților la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Însă, potrivit declarațiilor făcute de Liviu Dragnea, liderul PSD, aceasta va fi nevoită să părăsească fotoliul de la minister chiar înainte de alegeri, pentru a se putea dedica în totalitate campaniei.

„Eu nu cred că trebuie să stea în Guvern până la data alegerilor. Le-am spus lor, i-am spus şi doamnei prim-ministru. Eu nu cred că un membru al Guvernului poate să fie şi în campanie electorală, poate să gestioneze şi problemele din minister. Doamna Plumb e ministrul Fondurilor Europene, nu trebuie să ne jucăm cu asta. Le-am spus care este punctul meu de vedere. Aştept, după ce doamna prim-ministru se întoarce şi vom avea o discuţie, ulterior şi în partid”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat după şedinţa CExN al PSD dacă Rovana Plumb şi Natalia Intotero vor pleca din Guvern înainte sau după alegerile europarlamentare.

Roxana Mînzatu, în cărți pentru Ministerul Fondurilor Europene

În acest context, potrivit surselor noastre, va avea loc o remaniere guvernamentală la finalul săptămânii viitoare. Social-democrații se vor întâlni în CEX, unde vor stabilit cine va fi înlocuitorul Rovanei Plumb și al Nataliei Intotero. Astfel, surse politice ne-au dezvăluit că pe masa lui Liviu Dragnea se află deja un nume care ar putea fi luat în calcul pentru a o înlocui pe Rovana Plumb, în persoana Roxanei Mînzatu, vicepreședinte și deputat PSD.

Roxana Mînzatu este fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, iar ulterior aceasta a ocupat funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, ea înlocuindu-l pe Bogdan-Paul Dobrin. A fost managing partner la Auctions World SRL, oferind consultanta in domeniul achizitiilor publice, timp de trei ani. In perioada martie 2011-decembrie 2012 a fost director de achizitii in Ministerul Educatiei. Este absolvent al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative.

 

1 comentariu la “Nume-SURPRIZĂ, în cărți pentru Ministerul Fondurilor Europene. Cine i-ar putea locul Rovanei Plumb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *