Skip to content
Politică

Nume-surpriză în dosarul lui George Scutaru: apare fiica unui fost candidat la prezidențiale

Procurorii DNA ar fi dat de urma mitei de 170.000 de euro care ar fi fost primită de fostul consilier prezidențial, George Scutaru. Banii primiţi de acesta ar fi fost spălaţi printr-o firmă la care este acţionar şi fiica lui Teodor Meleşcanu. Fostul consilier prezidenţial George Scutaru este urmărit penal pe DNA.

Anchetatorii spun că George Scutaru a introdus cei 170.000 de euro într-un circuit financiar folosind firma la care era acţionar în proportie de 60 la sută, iar fiica lui Teodor Meleşcanu, Marina Meleşcanu, deţine 30 la sută.

Scutaru a fost în perioada 2001 – 2004, Director General la SC Quick Monitoring Media QMM SRL. Fostul consilier prezidențial a fost unul din asociații fondatori ai companiei, în 2001, și a deținut o treime din părțile sociale. Ceilalți doi asociați ai săi erau Felicia Meleșcanu- soția lui Teodor Meleșcanu și Victor Șrarer. În perioada 1998 şi 2001, Scutaru a fost consilier de imagine al lui Teodor Meleşcanu. În 2005, capitalul social era împățrit astfel: George Scutaru- 60%, Marina Meleșcanu (fiica Feliciei Meleșcanu, a moștenit părțile din firmă după decesul mamei) – 30% și Victor Șrarer- 10. În 2013, Scutaru a cedat toate părțile sociale ale firmei sale către Ana Maria Șraier. În prezent societatea are următoarea structură a acționariatului: Victor Srarer -10%, Marina Meleșcanu (Imre)- 24% și Ana Maria Șraer – 66%.

Surse judiciare susţin că suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru de la Cristinel Bîgiu, președintele Cosiliului Judeţean Buzău, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate. Banii au fost folosiţi în campania electorală din anul 2008 şi au fost cumpărate materialele electorale de la o firmă deţinută de un cetăţean chinez.

DNA a reuşit să ia urma şpăgii, chiar dacă Scutaru ar fi încercat să o ascundă printr-o serie de contracte încheiate între diverse firme.

 

Citește și: Noi informații compromițătoare din dosarul lui Scutaru. Cum ar fi fost spălați banii negri și prin ce firmă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *