Skip to content
Politică

Numele grele care se bat pentru funcția lui Oprescu. Revine Ponta la butoane?

" "

Numele grele care se bat pentru funcția lui Oprescu. Revine Ponta la butoane?

În pragul noului an apar tot mai multe sondaje care vehiculează numele posibililor candidați pentru unul dintre cele mai râvnite posturi din România: cel de primar al Capitalei. Un astfel de sondaj a fost discutat, marți seară, în emisiunea de la România TV moderată de jurnalista Liliana Ruse. În acest sens, au apărut voci care îl văd pe fostul premier Victor Ponta intrând în cursa pentru primărie, mai ales că, potrivit anumitor jurnaliști, acesta și-a conservat capitalul politic în urma gestului demisiei. Astfel, Ponta s-ar putea bate cu fostul președinte Traian Băsescu, un alt nume greu care ar viza postul de primar al Bucureștiului.

" "
" "

Subiectul a fost discutat și de senatorul PSD Gabriela Firea, care ar fi deja în cărți pentru bătălia de la vârful Primăriei. Astfel, Firea a oferit mai multe detalii despre posibila sa candidatura la Primaria Capitalei: „Eu nu m-am decis in legatura cu acest subiect, ma voi decide in perioada urmatoare. Sondajul oficial al PSD va fi gata pe 28-29 decembrie. Ceea ce ati difuzat e posibil sa fie niste cercetari preliminare ale unor persoane. Nu pot sa spun ca aceste informatii sunt certe. Nu mi-am dat elemente care sa confirme ca este un sondaj real. Domnul premier Ponta are sufragiile romanilor pe realizarile pe care le-a facut. Mai ramane ca Victor Ponta sa aiba o discutie cu domnul presedinte Dragnea si sa vada…”

Aflat în platourile aceleiași emisiuni de la România TV, senatorul Ioan Ghise a punctat și el elementele care ar cântări cel mai mult în aceste sondaje: „Notorietatea personajului este cea care conteaza. Principalele candidaturi in ianuarie- februarie, in perioada aceasta se fac sondaje in mod intens. Dupa 15-20 ianuarie o sa stim principalii candidati la Primăria Generală.”, a conchis Ghișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *