Skip to content
Politică

Numele judecătorului învinuit în dosarul retrocedărilor din Buzău apare într-un alt scandal cu păduri

O acuzație și mai gravă pentru judecătorul anchetat acum pentru retrocedarea ilegală de păduri din Buzău. Magistratul de la Judecătoria Pătârlagele ar fi hotărât în mod suspect punerea în posesie a aproape 64.000 de hectare de pădure.

Cel care ar fi încercat să pună mâna pe cele 64.000 de hectare pădure este Teodor Năstase, un medic agronom din județul Buzău, care a pretins că este moștenitorul familiei Buzescu. El a cerut restituirea acelor mari suprafețe de pădure, însă solicitarea i-a fost respinsă la Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată.

Bărbatul a mers în instanță și a avut câștig de cauză, deși a prezentat documente vechi din anul 1912. A câștigat la Judecătoria Pătârlagele printr-o sentință dată de judecătorul Teodor Neculae, însă nu a reușit să intre în posesia acelor suprafețe de pădure pentru că Direcția Silvică Bacău a făcut recurs la acea decizie și a cerut ca procesul să se mute la Tribunalul din Sălaj, unde statul român a avut câștig de cauză.

De precizat că judecătorul Teodor Neculae a fost pus sub acuzare, ieri, de DNA într-un alt caz, în care ar fi retrocedat ilegal 5.000 de hectare de teren lui Gheorghe Ceteraș.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *