Skip to content
Politică

Numele judecătorului învinuit în dosarul retrocedărilor din Buzău apare într-un alt scandal cu păduri

O acuzație și mai gravă pentru judecătorul anchetat acum pentru retrocedarea ilegală de păduri din Buzău. Magistratul de la Judecătoria Pătârlagele ar fi hotărât în mod suspect punerea în posesie a aproape 64.000 de hectare de pădure.

Cel care ar fi încercat să pună mâna pe cele 64.000 de hectare pădure este Teodor Năstase, un medic agronom din județul Buzău, care a pretins că este moștenitorul familiei Buzescu. El a cerut restituirea acelor mari suprafețe de pădure, însă solicitarea i-a fost respinsă la Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată.

Bărbatul a mers în instanță și a avut câștig de cauză, deși a prezentat documente vechi din anul 1912. A câștigat la Judecătoria Pătârlagele printr-o sentință dată de judecătorul Teodor Neculae, însă nu a reușit să intre în posesia acelor suprafețe de pădure pentru că Direcția Silvică Bacău a făcut recurs la acea decizie și a cerut ca procesul să se mute la Tribunalul din Sălaj, unde statul român a avut câștig de cauză.

De precizat că judecătorul Teodor Neculae a fost pus sub acuzare, ieri, de DNA într-un alt caz, în care ar fi retrocedat ilegal 5.000 de hectare de teren lui Gheorghe Ceteraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *