Skip to content
Politică

Numele lui Koveși ridicat în slăvi în Senatul american

Activitatea Laurei Codruța Koveși în fruntea DNA a ajuns să fie lăudată în Senatul Statelor Unite ale Americii. Despre aceasta s-a spus că este o femeie incredibil de curajoasă și trebuie sprijinită pentru a continua ceea ce a început în România.

Hans Klemm, nominalizarea lui Barack Obama pentru a prelua mandatul de ambasador al SUA la București, a vorbit în timpul audierii din Senat despre Koveși și a promis să o susțină în activitatea sa

La audierea din comisia de politică externă din Senatul american, o mențiune specială a primit şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Președintele comisiei senatoriale a spus despre ea că este ”o femeie incredibil de curajoasă” și i-a cerut ambasadorului nominalizat pentru România să se asigure că va fi în continuare sprijinită de Guvernul României.

Un aliat excelent, care nu e vulnerabil în faţa propagandei ruse şi care a depus eforturi imense pentru a elimina corupţia la nivel înalt. România a construit instituţii judiciare independente şi puternice. Zeci de oficiali de la nivel central şi local au fost anchetaţi, inculpaţi şi condamnaţi. Dacă voi fi confirmat în funcţie, mă angajez să dublăm susţinerea acordată instituţiilor anticorupţie din România”, a declarat Klemm în fața senatorilor americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *