Skip to content
Politică

Numele-surpriză propus de Iohannis pentru funcţia de ambasador al României în Israel

Inquam Photos / Octav Ganea

Istoricul Radu Ioanid va fi propus de Klaus Iohannis pentru funcţia de ambasador al României în Israel. Ioanid este unul dintre specialiştii români în ceea ce priveşte istoria Holocaustului şi istoria evreilor din România.

Chestiunea (numirii unui ambasador în Israel – n.r.) a fost în atenţia mea tot timpul şi pot să vî spun că intenţionez să îl promovez pe această poziţie pe Radu Ioanid. Sper ca la începutul anului să avem ambasador în Israel”, a declarat Klaus Iohannis, citat de adevarul.ro.

România nu are ambasador în Israel de mai mulţi ani, Klaus Iohannis nefiind de acord cu propunerile venite din partea PSD, înaintate anul acesta.  Cine e Radu Ioanid   Radu Ioanid a emigrat din România în martie 1987 şi s-a stabilit în Statele Unite ale Americii. A obţinut titlul de Doctor în Istorie (1995), acordat de École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris.

Din decembrie 1990 până în septembrie 2000 a deţinut diverse funcţii manageriale şi de cercetare la Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington. A fost vice-preşedinte al Comisiei Internaţionale pentru Studiul Holocaustului în România, prezidate de Elie Wiesel, în perioada octombrie 2003-noiembrie 2004. Din septembrie 2000 este director al „International Archival Programs Division” din cadrul Muzeului Holocaustului din Washington.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *