Skip to content
Politică

Numele unui senator PNL, în dosarul retrocedărilor

Un alt nume care apare în cererea de arestare formulată de procurorii DNA pe numele lui Viorel Hrebenciuc este cel al senatorului liberal Tudor Chiuariu, informează evz.ro.

Paltin Sturdza a acceptat să vândă cele 43.000 de hectare de pădure la un preț de cinci ori mai mic decât valoarea reală deoarece nu toate actele erau eliberate. De această problemă birocratică urmau să se ocupe doi intermediari: Daniel Constantin Călugăru și de Ioan Gheorghe Varga. Cei doi aveau misiunea de a interveni pe lângă funcționari din cadrul Comisiei județene de fond funciar Bacău, pe lângă Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Suceava, pe lângă funcționarii Direcției Silvice Bacău și șefii Ocoalelor Silvice Ciobănuș și Tg. Ocna pentru ca moștenitorul lui Sturdza să intre cât mai repede în posesia terenului.

Pentru asta, Varga și Călugăru „au apelat la o societate de avocați din zonă, respectiv „Chiuariu & Asociații”, se mai arată în document. Firma aparține lui Tudor Chiuariu, avocat, membru în Comisia juridică a Senatului și condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție în dosarul restituirii frauduloase a unui imobil care a aparținut Poștei Române.

DNA a cerut votul Camerei Deputaților pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc și a lui Ioan Adam. Cei doi, sprijiniți de trei judecători ar fi pus la cale restituirea frauduloasă a 43.000 de hectare. Prejudiciul este de 450 de milioane de euro.

Potrivit jurnaliștilor de la newsbv.ro, se pare că deputatul Ioan Adam a fost denunțat chiar de soția sa, judecătorul Roxana Adam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *