Skip to content
Societate

Numeroşi turişti îşi petrec weekend-ul la munte. Situaţia la Sinaia

youtube.com

Sute de turişti îşi petrec weekend-ul la schi, în staţiunile de pe Valea Prahovei. La Sinaia, parcarea amenajată la staţia de plecare a telegondolei către Cota 1400 din Masivul Bucegi a devenit neîncăpătoare încă de la primele ore de funcţionare a instalaţiei, administratorii telegondolei recomandându-le turiştilor să folosească taxiul sau mijloacele de transport în comun.

Numeroşi turişti petrec sfârşitul de săptămână la munte, unde practică schi sau snowboard, după ce weekend-ul trecut instalaţiile de transport pe cablu au fost oprite din cauza rafalelor de vânt, notează news.ro.

Sâmbătă, administratorii instalaţiilor de transport pe cablu de la Sinaia au anunţat că nu mai sunt locuri în parcarea amenajată la staţia de plecare a telegondolei care urcă din staţiune la Cota 1400 din Bucegi şi mai departe la Cota 2000, unde este amplasat domeniul schiabil. În aceste condiţii, turiştii au fost sfătuiţi să nu urce la telegondolă cu autoturismele personale, ci să folosească autobuzul ori taxiul.

La Sinaia, la Cota 2000 sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Lăptici 3, Genune, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Valea Soarelui 3, Varianta, Călugărul 1, Călugărul 2, Călugărul 3, Valea Dorului 1, Valea Dorului 2 şi Începători deservită de banda de la Cota 2000.

Cele două teleschiuri au început programul cu public şi funcţionează până la 15:50 – Teleschi Valea Soarelui, respectiv 15:45 – Teleschi Călugărul, în timp ce gondola care coboară de la Cota 2000 funcţionează până la ora 16:30, dacă permit condiţiile meteo.

Pârtia Drumul de Vară, deservită de telegondola care urcă la Cota 1400, este închisă din cauza stratului foarte subţire de zăpadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *