Skip to content
Politică

Numire cu scandal la USR Buzău: noul lider al filialei ar fi fost instalat cu încălcarea prevede­rilor statutare

opiniabuzau

Un nou scandal în interiorul filialei județene a Uniunii Salvați România după numirea unui preșe­­dinte interimar al organizației municipale, pe postul rămas vacant după plecarea din partid a liderului ales, Denisa Çoban. Membrii organizației contestă numirea în funcție a lui Florin Drăgulin, fost șef de cabinet al ex-prefectului Silviu Iordache, care a fost instalat de liderul organizației, Răzvan Mihai Mora­ru, cu încălcarea prevede­rilor statutare, potrivit opiniabuzau.

Despre ce este vorba?

Conform statutului USR – care a fost aplicat și după demisia din funcția de președinte național a lui Dacian Cioloș -, funcția unui președinte de structură organizatorică a Uniunii Salvați România este preluată, după vacantarea respectivului post, indiferent de motiv, de liderul care, la ultimele alegeri, a obținut al doilea număr de voturi. La organizația municipală Buzău, era vorba, în ordine, de Ovidiu Dașu (187 voturi), Costel Ovidiu Cara­gea (186), Florin Drăgulin și Cosmin Irimia (câte 184). Mai mult, în cazul unei egalități, președintele se stabilește prin tragere la sorți.

La Buzău lucrurile au stat însă altfel. Ovidiu Dașu a demisionat din partid, deci funcția respectivă trebuia preluată de Costel Ovidiu Caragea. Acesta, deși prezent la ședință, a fost prins pe picior greșit și a fost convins – cu argumente blânde, care s-au auzit cu claritate chiar și în stradă – să renunțe la un eventual vis de mărire. Cum Cosmin Irimia a fost absent, iar președintele Moraru, prezent la ședință, nu a mai considerat de cuviință să îl consulte în legătură cu o eventuală tragere la sorți, drumul lui Drăgulin a fost deschis spre scaunul de președinte interimar.

Sursele noastre spun că noul scandal nu va putea fi stins foarte ușor, dat fiind că orice decizie a noului lider interimar este nulă atât timp cât statutul a fost încălcat în mod flagrant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *