Skip to content
Politică Societate

Numirea Adinei Florea la şefia Secţiei Speciale, pe ordinea de zi a CSM

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii urmează să valideze, luni, numirea Adinei Florea în funcția de procuror-șef al contestatei secții de anchetare a magistraților, după ce ședința de joi nu s-a ținut din lipsă de cvorum.

Printre cei care au lipsit de la ședința joi s-au numărat ministrul Justiției, Ana Birchall, procurorul general Bogdan Licu și preşedintele instanței supreme, Cristina Tarcea.

Ana Birchall a spus că a informat-o din timp pe șefa CSM că nu poate participa la plenul Consiliului, scrie hotnews.ro.

Procurorii Adina Florea și Sorin Iasinovschi au susținut, marțea trecută, interviurile în fața comisiei de concurs din Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcția de procuror-șef a Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, în timp ce al treilea candidat, procurorul Bogdan Pîrlog, nu s-a prezentat și a fost intervievat prin videoconferință, neaflându-se în țară.

Potrivit CSM, Adina Florea a obținut cel mai mare punctaj, de 9,86, fiind urmată de Sorin Iasinovschi, cu un punctaj de 8,85 și de Bogdan Pîrlog, care a obținut 3,25. Pe ordinea de zi a plenului CSM de joi se afla validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție și numirea Adinei Florea în această funcție.

Procurorul militar Bogdan Pârlog, cel care a deschis dosarul privind violențele din 10 august, a cerut plenului CSM invalidarea concursului, invocând că procedura este lovită de nulitate. El a susținut că „întreaga procedură a fost neserioasă și părtinitoare, candidatul care a fost declarat câştigător fiind decis anterior după criterii străine interesului justiţiei”.

Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Gheorghe Stan, şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, ca urmare a demisiei. Gheorghe Stan a fost numit judecător la Curtea Constituţională din partea Camerei Deputaţilor, el fiind propus de Partidul Social Democrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *