Skip to content
Politică

Numirea prefectului de Cluj reaprinde revolta disidenților din PNL: „Sunt mulți nemulțumiți de cum este condus acest partid!”

Inquam Photos/Octav Ganea

Guvernul a numit, în prima şedinţă de miercuri, patru prefecţi propuşi de UDMR. Printre aceștia se regăsește și prefectul de Cluj, liberalul Mircea Abrudean fiind înlocuit cu UDMR-istul Tasnadi Istvan Szilard. Așa cum era de așteptat, decizia de înlocuire a prefectului de la Cluj a reaprins revolta disidenților din PNL. Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a declarat miercuri că numirea UDMR-istului la Cluj „este o palmă dată clujenilor, ardelenilor și filialei Cluj a PNL de către conducerea centrală a formațiunii politice.

În schimb, Tișe susține că nu va demisiona din PNL pentru că nu dorește să își piardă funcția pe care o deține în prezent, cea de președinte al Consiliului Județean, însă a anunțat că se va implica „într-o platformă a viitorului acestui partid”, „Vorbesc de o platformă pe care o voi susține în acest partid și sper ca alături de mine să vină mulți oameni din PNL”, spune Tișe.

" "
" "

„Această conducere centrală a PNL, în frunte cu Ludovic Orban, a decis numirea unui prefect de la UDMR la Cluj. Eu am făcut tot ce este omenește posibil să schimb această decizie, dar din păcate nu am reușit. Este o palmă dată clujenilor, ardelenilor și filialei Cluj a PNL și din acest punct de vedere îmi exprim scuze public clujenilor pentru această decizie. Din punctul meu de vedere, PNL Cluj era îndreptățit să aibă acest post de prefect. Voi continua, din postura pe care o am, să lupt pentru oamenii acestui județ. În prezent, analizez posibilitatea ca în ședința din martie să propun forului județean schimbarea vicepreședintelui UDMR de la Consiliul Județean.

Am studiat legea și am ajuns la concluzia mea ca demisia mea echivalează cu o pierdere a mandatului de președinte al Consiliului Județean, iar acest mandat îl datorez clujenilor și PNL Cluj și nicidecum lui Ludovic Orban și acoliților lui, care nu înțeleg realitățile Clujului și ale Ardealului. Începând de astăzi, ca membru simplu al PNL, această conducere pe care partidul o are nu mă mai reprezintă și mă declar liber și independent față de orice personaj care conduce PNL la nivel central. Conducerea centrală a PNL aduce mari prejudicii acestui partid. Datoria noastră este ca la viitorul Congres acest partid să reintre în normalitate și în parcursul său firesc. Acești incompetenți care vremelnic conduc PNL vor rămâne în istorie ca niște personaje despre care nimeni nu o să își amintească nimic. Mă consider nereprezentat de actuala conducere a PNL la nivel central, tocmai de aceea mă voi implica într-o platformă a viitorului acestui partid și sper ca toți oamenii valoroși care își doresc restabilirea politicii, a performanței, profesionalismului, să se implice în această platformă. 

Vorbesc de o platformă pe care o voi susține în acest partid și sper ca alături de mine să vină mulți oameni din PNL. Nu doresc să dau satisfacție acelui grup mic care conduce PNL și care în acest moment a pus mâna pe tot ce înseamnă decizie. Există multe persoane din PNL care sunt nemulțumite cum este condus acest partid”, a declarat Alin Tișe miercuri.

Și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc spunea că există tensiuni în interiorul PNL, după ce liderii de la centru au decis ca viitorul prefect al județului Cluj să nu fie liberal și să fie de la UDMR. Boc susținea că „PNL a trecut o linie roșie” și că de aici înainte urmează „o bătălie internă”.

Amintim că președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, i-a trimis, la începutul lunii trecute, o scrisoare deschisă președintelui PNL Ludovic Orban și premierului Florin Cîțu în care îi cere să îndrepte „greșeala” de a ceda funcția de prefect al județului celor de la UDMR. Scrisoarea este semnată, potrivit lui Tișe, de alți 70 de primari din județ. Tișe amenința cu demisia din partid.

Ulterior, Kelemen Hunor a afirmat că este dispus să cedeze prefectura Cluj dacă cei de la UDMR vor primi în schimb postul de prefect din județul Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *