Skip to content
Politică

Numirea procurorului european intră în faza finală. Ce urmează

Inquam Photos / Octav Ganea

În ciuda încercărilor fățișe ale Guvernului de a o împiedica pe Laura Codruța Kovesi să ajungă procuror-șef european, aceasta a rămas în cursa și a primit votul celor două Comisii ale Parlamentului European. Urmează o etapă de negociere, iar echipa de negociatori se va decide joi, la Conferința Președinților.

Europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu este cel care va reprezenta grupul PPE, grup care a susținut-o deschis pe Kovesi, la Conferința Președinților de joi, transmite ziare.com

„Voi reprezenta PPE în Conferința președinților de mâine dimineață, când se va decide cine va face parte din echipa de negociatori a Parlamentului European pentru desemnarea, în urmă negocierilor cu Consiliul, a viitorului procuror șef al Parchetului European. Lucrurile stau după cum urmează: Consilul are o listă de priorități, cu reprezentantul Franței pe primul loc și doamna Kovesi pe locul doi.

Parlamentul European are o altă lista, potrivit voturilor din LIBE și CONT, în care doamna Kovesi este pe primul loc, iar candidatul Franței pe locul doi.

Cei care vor reprezenta Parlamentul European în aceste negocieri nu au voie să devieze de la poziția dată prin vot de comisiile LIBE și CONT„, a scris Marian-Jean Marinescu, miercuri, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *