Numirea secretarului general al Guvernului, testul coaliției. Cine este liberalul pe care Ciolacu refuză să îl numească

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre numirea lui Mircea Abrudean ca Secretar General al Guvernului că decizia va fi luată pe baza dialogului pe care îl are cu premierul Ciolacu, el precizând că nu este vorba de această funcţie, sunt mai multe funcţii care nu au fost încă rezolvate.

Nicolae Ciucă: „Am spus şi săptămâna trecută, spun şi acum, această decizie va fi luată pe baza dialogului pe care îl am cu premierul Ciolacu şi urmează ca atunci când vom închide toate funcţiile”.

Nicolae Ciucă a ţinut să precizeze că ”nu este vorba doar de această funcţie”. „Sunt mai multe funcţii care nu au fost încă rezolvate”, a spus preşedintele PNL.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, declara săptămâna trecută, despre numirea lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului că până în acest moment, au toate avizele necesare pentru a putea să încadreze această funcţie şi împreună cu domnul Marcel Ciolacu vor găsi o soluţie în acest sens.

Nicolae Ciucă: „Am convenit ca după ce rezolvăm aceste probleme care sunt absolut prioritare şi necesare pentru bunul mers al guvernării, să avem această discuţie cât de curând posibil, nu este obligatoriu o prioritate”

Cine este Mircea Abrudean, liberalul pe care Ciolacu refuză să îl numească secretar general al Guvernului

Mircea Abrudean (PNL) a fost secretar general al adjunct al Guvernului, iar în perioada 2019-2021 a fost prefect al județului Cluj. Potrivit CV-ului public, în anul 2021, Mircea Abrudean a absolvit programul postuniversitar „Securitate și bună guvernare” la Colegiul Național de Apărare. În 2019, Abrudean a fost șeful serviciului de relații publice al Primăriei Câmpia Turzii. Între 2017-2019 a deținut funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Tetarom SA – Parcul industrial din Cluj.

Anterior a mai lucrat la Transelectrica și SIAB Developement SRL, consilier de informare pe POSDRU la Ministerul Educației, referent, inspector de specialitate, expert la Consiliul Județean Cluj. În anul 2006, a fost delegat oficial al Consiliului Județean Cluj la Bruxelles. Mircea Abrudean, în vârstă de 39 de ani, este licențiat în relații internaționale și studii europene la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj și are un Masterat în Managementul proiectelor la Școala Națională de Științe Politice și Administrative.

În cea mai recentă declarație de avere depusă la Agenția Națională de Integritate, în iunie 2022, Mircea Abrudean a trecut o cotă parte de 50% dintr-un teren agricol în Cluj-Napoca de 4.660 mp, cumpărat în anul 2007, un apartament de 213 mp în Cluj, cumpărat în anul 2020, ceasuri de 15.000 de euro dobândite între anii 2019-2021. În 2021, a vândut un autoturism cu 27.600 euro. Abrudean declara că are în conturi 561.000 de lei și a acordat un împrumut de 422.000 de lei către firma ROMANIAN DINERS SRL, la care este și acționar. El a mai acordat un împrumut de 10.000 de euro unei persoane fizice.

CV-ul lui Mircea Abrudean

Declarația de avere a lui Mircea Abrudean

Secretariatul General al Guvernului (SGG) se organizează şi funcţionează ca instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea prim-ministrului, având rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice şi de strategie aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului şi a prim-ministrului, precum şi reprezentarea Guvernului şi a prim-ministrului în faţa instanţelor judecătoreşti.

Secretariatul General al Guvernului asigură, prin aparatul propriu, continuitatea derulării operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, constituind elementul de legătură şi de stabilitate a guvernării.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: