O adevărată comoară a fost descoperită de polițiștii de frontieră în bagajul unor cetăţeni bulgari

monede / Twitter
Sursă foto: Twitter (X) / monede

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă au un adevărat tezaur în bagajul unor cetățeni bulgari.

Trei persoane de origine bulgară care voiau să treacă cu mașina pe la granița Negru Vodă au fost prinse în bagaj cu monede din bronz și argint, dar și detectoare de metal, duminică.

Monedele erau ascunse într-o sticlă din plastic. Obiectele şi monedele au fost lăsate in custodia arheologilor de la Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

În jurul orei 16.30, în PTF Negru Vodă s-a prezentat pentru controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau trei persoane, toate de cetăţenie bulgară.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit la controlul amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, într-o sticlă din plastic, nu mai puţin de 62 de monede cu inscripţii în limba latină, precum şi patru obiecte. De asemenea, au fost găsite trei detectoare de metal folosite, cel mai probabil, de ocupanţii autovehiculului pentru a descoperi comori arheologice.

În cauză, s-a relaţionat cu autoritățile naționale cu atribuții în domeniul protejării patrimoniului cultural național, fiind întocmit dosar penal pentru export ilegal al bunurilor de patrimoniu (Legea 182/2000), precum și  pentru accesul cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic (OG 43/2000).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: