Skip to content
Europa

O aeronavă Spartan, a Forțelor Aeriene, misiuni de stingere a incendiilor din zona Macedoniei de Nord

Facebook

O aeronava C-27 J Spartan a efectuat două misiuni, într-o regiune extrem de afectată de incendii, din zona Macedoniei de Nord. Aeronava se află în dotarea Forțelor Aeriene Române.

Potrivit datelor oferite de DSU, aeronava a acționat cu 10.000 de litri de apă în zona respectivă, regiune aflată la 100 km de Skopje. „Forțele Aeriene Române, în sprijinul autorităților din Macedonia de Nord, în scopul limitării răspândirii incendiilor de pădure!

Aeronava C-27 J Spartan, aflată în dotarea Forțelor Aeriene Române a efectuat astăzi 2 misiuni de sprijin, acționând cu 10.000 l de apă, la 100km Est de capitala Macedoniei de Nord, Skopje, o zonă puternic afectată de incendii de vegetație, cu pericol de extindere.

La această misiune participă din cadrul MApN 15 militari – piloți, personal navigant și personal auxiliar și un ofițer din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență – Direcția Generală Protecție Civilă care asigură legătura cu Centrul European de Răspuns la Urgente (ERCC) si autoritățile de protectie civilă din Republica Macedonia de Nord.

Reamintim faptul că sprijinul internațional pe care România îl acordă autorităților din Macedonia de Nord s-a realizat în baza solicitării acestora de asistență internațională, prin Mecanismul European de Protecție Civilă”, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență.

Pompierii români efectuează misiuni de stingere a incendiilor și în Grecia. Echipele au ajuns în Insula Evia, puternic afectată de incendiile de vegetație. Acolo peste 500 de locuințe au fost evacuate, oamenii plecând cu feribotul, în condițiile în care drumurile au fost blocate de fum și flăcări.

Locuitorii Atenei sunt sfătuiţi să nu iasa din case din cauza fumului. Mai mult decât atât, mirosul de fum se simte până la granița dintre Bulgaria și Grecia, iar oamenilor li s-a recomandat inclusiv să țină ferestrele închise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *