Skip to content
Europa

O altă navă rusească a luat foc după un atac al armatei ucrainene în zona Insulei Şerpilor

Twitter

O altă navă rusească, „Vsevolod Bobrov”, a luat foc în Marea Neagră, după ce a fost lovită de ucraineni cu o rachetă. Atacul s-ar fi petrecut în noaptea de 12 mai în timp ce nava se îndrepta către Insula Şerpilor, unde încerca să ducă un sistem de rachete.

În conformitate cu informaţiile publicate în exclusivitate de postul de televiziune ucrainean Canalul 24 TV, la bordul vasului a izbucnit un incendiu puternic, iar personalul rus care se afla pe navă a fost nevoit să se îndrepte spre portul Sevastopol, relatează Euro Weekly, potrivit adevarul.ro. Nava, dată în folosinţă anul trecut, a fost lovită cu o rachetă Neptun, în timp ce livra rachete Pantsir pe Insula Serpilor.

În Rusia există doar două astfel de nave: „Vsevolod Bobrov” şi „Elbrus”. Conform presei ucrainene, navele de ajutor logistic din Clasa Elbrus (Proiect 23120) sunt unele dintre cele mai noi vase pe care Rusia le-a fabricat.

Potrivit unor date mai vechi de monitorizare a circulaţiei navale prin strâmtorile Mării Negre, vasul logistic Vsevolod Bobrov a tranzitat, pe 7 ianuarie 2022, Strâmtoarea Bosfor. Până acum, 13 nave ruse au fost distruse de Ucraina de la izbucnirea războiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *