Skip to content
Politică

O altfel de statistică. Războiul cuvintelor candidaților în cifre

Prima confruntare electorală Victor Ponta – Klaus Iohannis, desfăşurată marţi seară, a însemnat, în cifre, 14.473 de cuvinte, cele mai multe, 5.766, fiind rostite de Victor Ponta, în timp ce Klaus Iohannis a spus 4.214 cuvinte, potrivit mediafax.ro.

Klaus Iohannis a folosit de două ori cuvântul „minţiţi”, adresându-se lui Victor Ponta, în ambele situaţii referindu-se la acuzaţiile PSD potrivit cărora candidatul ACL ar intenţiona să taie pensiile.

În cazul lui Victor Ponta, acesta a folosit de trei ori expresia „nu ştiţi” şi de două ori „nu ştie”, referindu-se la contracandidatul său. Acuzaţiile directe pentru Iohannis au fost legate de faptul că acesta nu ar şti câte secţii de votare sunt în Germania, cât este pensia medie şi cât este punctul de TVA. Tot vizându-l pe Iohannis au fost şi afirmaţiile premierului conform cărora acesta „nu ştie” câţi români au votat în diaspora şi câţi pensionari sunt.

Victor Ponta a avut 230 replici şi intervenţii, în timp ce Klaus Iohannis a avut 160. Ponta a folosit de 14 ori cuvântul „respect” sau variante ale acestuia, iar Iohannis de trei ori.

De asemenea, numele actualului şef al statului, Traian Băsescu, a fost invocat în timpul dezbaterii de 12 ori – de 11 ori de către Victor Ponta.

Exceptând partea introductivă, moderatorul Rareş Bogdan a folosit în cursul dezbaterii 2.249 de cuvinte, restul aparţinând jurnalistelor care au adresat întrebări celor doi competitori.

1 comentariu la “O altfel de statistică. Războiul cuvintelor candidaților în cifre

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *