Skip to content
Internațional

O ambarcaţiune care transporta migranţi a naufragiat pe coastele Californiei: 3 morţi şi 27 de răniţi

O ambarcaţiune supraaglomerată transportând foarte probabil migranţi ilegali a naufragiat duminică pe coastele Californiei, lângă frontiera mexicană. În urma naufragiului, trei oameni au murit şi alți 27 au fost răniţi.

Vasul cu o lungime de 12 metri s-a sfărâmat lovindu-se duminică dimineaţă de ţărm în apropiere de San Diego, persoanele aflate la bord fiind constrânse să sară în apă pentru a încerca să-şi salveze viaţa, potrivit imaginilor înregistrate de martori, conform b1.ro.

„Era o ambarcaţiune a traficanţilor de persoane” despre care se presupune că încerca să introducă imigranţi ilegali în Statele Unite, a afirmat Jeffery Stephenson, purtător de cuvânt al poliţiştilor de frontieră americani, adăugând că un bărbat suspectat de pilotarea vasul a fost audiat.

Contrabandiştilor nu le pasă de persoanele pe care le exploatează. Tot ce îi interesează este profitul. Echipamentele de siguranţă nu erau adecvate şi, evident, vasul era supraaglomerat„, a adăugat el.

Cei 27 de supravieţuitori au fost internaţi în spital cu răni de gravitate diferită, au indicat pompierii din San Diego.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *