Skip to content
Politică

O asociație ecologistă, solicitare către Cioloș

Premierul Dacian Cioloş a fost abordat, luni, la Alba Iulia, înaintea unei întâlniri cu autorităţile din Alba, de un grup de reprezentanţi ai unor asociaţii ecologiste, care i-au înaintat, cu acest prilej, o sesizare privind problemele de mediu din municipiul Sebeş, solicitându-i acestuia să intermedieze o întâlnire cu ministrul de resort, Cristiana Paşca Palmer.

„Vrem să vă informăm în legătură cu Sebeşul. (…). Doamna ministru al mediului a promis, într-o conferinţă de presă, că va veni la Sebeş, însă nu am primit niciun răspuns concret până acum data la care va fi. (…). Este o problemă foarte mare cu poluarea (la Sebeş -n.r.). Sunt două procese ale Ministerului Mediului cu societatea Kronospan. Până în acest moment s-au pierdut ambele procese. Unul este cu recurs şi urmează să se facă recurs la cel de-al doilea proces”, i-a spus primului ministru reprezentanta Asociaţiei „Prima Natură”, Monica Vlad.

Aceasta a afirmat că în vara trecută la Sebeş a fost depăşit în mai multe rânduri indicatorul la ozonul troposferic, despre care a susţinut că este foarte nociv, dar că Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba ar fi transmis că datele ar fi fost distorsionate.

„Deci avem foarte multe probleme şi v-am ruga, dacă aveţi timp şi dumneavoastră, să citiţi aceste hârtii”, i-a mai spus premierului reprezentanta ONG-ului.

În replică, primul ministru a afirmat că ministrul mediului o să se deplaseze la Sebeş pentru a discuta despre problemele ridicate de Asociaţia „Prima Natură”.

„O să vorbesc cu doamna ministru să vină încoace, să discutaţi în detaliu”, i-a transmis Dacian Cioloş reprezentantei asociaţiei din Sebeş, potrivit agerpres.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *