Skip to content
Politică

„O atitudine antimaghiară consecventă”. Csoma Botond îi răspunde liderului PNL care a cerut scoaterea UDMR de la guvernare

Facebook/Csoma Botond Facebook/Csoma Botond

Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, a reacționat, pentru Digi24, la solicitarea liderului PNL Satu Mare, Adrian Cozma, ca Uniunea Maghiarilor din România să iasă de la guvernare, având în vedere că liderii acesteia nu au transmis urări de Ziua Națională a României. Botond spune că a transmis un mesaj de Ziua Națională pe pagina sa de Facebook și „că noi credem în continuare în acele idei pe care le-am exprimat cu ocazia ședinței solemne”.

„El (Adrian Cozma – n.red.) are o atitudine antimaghiară consecventă, recidivează, nu se află la prima abatere. Am transmis pe Facebook-ul meu și am scris că noi credem în continuare în acele idei pe care le-am exprimat cu ocazia ședinței solemne. Nu cred că e motiv de rupere a coaliției. La PNL n-am văzut încă, în afară de…nici postarea lui Cozma nu am văzut-o. Nu cred că ar fi motiv de rupere a coaliției. Unii au înțeles greșit mesajul, unii au vrut să nu înțeleagă greșit, nu comentez. Acele declarații le-am făcut în spiritul declarației de la Alba Iulia. Consider că nu a fost nimic jignitor”, a declarat Csoma Botond pentru Digi24.

Întrebat despre declarația președintelui PSD, Marcel Ciolacu, privind „consecințe politice” după afirmațiile sale, Csoma Botond a spus: „Nu știu la ce s-a referit dânsul”.

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a cerut, vineri, excluderea UDMR de la guvernare pe motiv că „liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *