Skip to content
Politică

O bancă rusească vrea să cumpere acţiuni la cele mai mari listări din România

thisismoney.co.uk

O bancă rusească vrea să cumpere acţiuni la cele mai mari listări din România. Vedeți mai jos despre ce instituție de credit este vorba.

Astfel, Banca Internaţională de Investiţii (BII) – instituţie multinaţională de dezvoltare cu sediul la Moscova, care activează deja în România – intenţionează să dezvolte o nouă strategie şi anume participarea la cele mai mari oferte de vânzare acţiuni (IPO) ale companiilor româneşti la bursa locală, transmite Ziarul Financiar.

Totodată, instituţia suprastatală vrea să participe în emisiuni de obligaţiuni corporative în ţările în care activează (deci inclusiv în România), pentru a dezvolta infrastructura pieţei de capital, a declarat Nikolay Kosov, preşedintele instituţiei multinaţionale.

„Banca este în proces de implementare a noii sale strategii. Ca parte a acestor eforturi vrem să participăm la emisiunile de obligaţiuni în statele membre, inclusiv România, şi pentru a dezvolta infrastructura pieţei de capital”, a afirmat Nikolai Kosov.

Instituţia multinaţională, care a colaborat cu actori din România precum BT Leasing Transilvania, Agricover Credit, Romcab, Avicola Buzău, nu a participat la listările MedLife în decembrie 2016 şi Digi în mai 2017.

" "

1 comentariu la “O bancă rusească vrea să cumpere acţiuni la cele mai mari listări din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *