Skip to content
Externe

O boală intestinală necunoscută face ravagii în Coreea de Nord

Twitter

Cel puțin 800 de familii care suferă de ceea ce Coreea de Nord a numit doar o „epidemie enterică acută” au primit ajutor în provincia Hwanghae de Sud până în prezent.

Coreea de Nord a trimis echipaje medicale și inspectori epidemiologi într-o provincie care se luptă cu o epidemie a unei boli intestinale, a anunțat duminică presa de stat, citată de Reuters.

Oficialii sud-coreeni spun că ar putea fi vorba de holeră sau tifos.

Noua epidemie, raportată pentru prima dată joi, pune și mai multă presiune asupra țării izolate, care se luptă cu penuria cronică de alimente și cu un val de infecții COVID-19, notează newsweek.ro.

Duminică, agenția de știri de stat KCNA a detaliat eforturile de prevenire, inclusiv carantina, „screeningul intensiv pentru toți rezidenții”, precum și tratamentul special și monitorizarea persoanelor vulnerabile, cum ar fi copiii și persoanele în vârstă.

O „echipă națională de diagnostic și tratament rapid” colaborează cu oficialii locali din domeniul sănătății și se iau măsuri pentru a se asigura că agricultura nu este perturbată în zona agricolă cheie, a precizat KCNA.

Se efectuează lucrări de dezinfecție, inclusiv a apelor uzate și a altor deșeuri, pentru a asigura siguranța apei potabile și a apei menajere, se arată în raport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *