Skip to content
Politică

O bombă a explodat în apropierea palatului prezidențial din Cairo

O femeie a fost rănită joi în explozia unei bombe, la aproximativ 100 de metri de palatul prezidențial din Cairo, au anunțat responsabili din domeniul securității, la câteva ore după un atentat similar în care au fost uciși doi polițiști și un civil, relatează AFP, conform agerpres.ro.

Femeia a suferit răni superficiale cauzate de explozia unei bombe de fabricație artizanală, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Hani Abdel Latif, care a menționat că explozia a avut loc sub un pod.

De la îndepărtarea de la putere a fostului președinte Mohamed Morsi, în iulie 2013, Egiptul se confruntă cu un val de atentate revendicate îndeosebi de grupări jihadiste care afirmă că acționează ca represalii la reprimarea sângeroasă a partizanilor fostului președinte.

Palatul prezidențial în apropierea căruia avut loc explozia, în nord-estul capitalei Cairo, nu este folosit decât rareori de președintele Abdel Fattah al-Sissi, fost comandant al armatei și autor al destituirii președintelui islamist Mohamed Morsi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *