Skip to content
Economie

O celebră fabrică din România va fi redeschisă de un grup italian. „Va fi cea mai mare şi cea mai modernă din lume”

Facebook

Un grup italian va investi nu mai puţin de 500 de milioane de euro pentru a redeschide o celebră fabrică de fier beton de la Târgovişte în următorii cinci ani.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un mastodont de pe vremea comunismului care s-a închis de mulţi ani, iar acum va reveni în activitate.

După Revoluţie, ţara noastră a pus, rând pe rând, lacătul pe toate fabricile din industria grea, aşa că am ajuns să importăm tot necesarul de fier beton din Ucraina, Rusia sau Belarus. Războiul a forţat, însă, toată Europa să găsească alternative.

O veste bună vine de la Târgovişte. Un grup italian va investi aici, în următorii cinci ani, jumătate de miliard de euro.

În acest context, Carlo Beltrame, investitor, a transmis: „Va fi cea mai mare, cea mai modernă fabrică din lume. Primele cuptoare vor porni peste o lună, iar oţelăria modernă va fi gata în 2024.”

La rândul său, Radu Florin, inginer mechanic, a precizat că „E prima secţie care va porni spre sfârşitul lunii iunie, aici se va produce oţelul beton.

În primă fază, se vor produce 10.000 tone fier beton pe lună, în 2023, se va ajunge la aproximativ 30.000 de tone lunar, urmând ca, în 2024 să iasă de pe porţile fabricii în jur de 70.000 tone de fier beton şi sârmă laminată.

Potrivit datelor Observator, în perioada de glorie a Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte, în acest loc existau mii de angajaţi care reuşeau să producă, într-o singură lună, peste 60.000 de tone de fier beton şi oţeluri speciale care ajungeau în industrii importante din ţara noastră, cum ar fi cea auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *