Skip to content
Politică

O clădire, simbol al artei urbane, va fi demolată. Corina Șuteu: „Bucureștiul este un oraș agresat”

Imobilul de pe strada Arthur Verona din Bucuresti pe al carui zid artistii urbani picteaza desene murale de 11 ani, cu ocazia festivalului de arte si urbanism Street Delivery, urmeaza sa fie daramat.

Noul proprietar al imobilului vrea sa construiasca o cladire de birouri, potrivit hotnews.ro.

Ministrul Culturii Corina Suteu spune ca demolarea imobilului este extrem de ingrijoratoare atat din ratiuni urbanistice, cat si din considerente ce tin de memoria afectiva a Bucurestiului.

„Vestea ca se doreste demolarea imobilului din intersectia strazii Arthur Verona cu Dionisie Lupu este extrem de ingrijoratoare.

Zona istorica Arthur Verona – Dionisie Lupu – Pitar Mos are un tesut si un peisaj urban pastrate nealterate aproape in totalitate, iar aceasta insula de identitate a Bucurestiului istoric este singurul exemplu coerent de regenerare si revitalizare urbana din Capitala, la care au contribuit decisiv festivalul Street Delivery si Fundatia Carturesti. Calcanul casei care urmeaza sa fie demolata a capatat in cei 11 ani de Street Delivery o valoare simbolica a locului, devenind un reper nou intr-un spatiu vechi de doua secole. Calcanul casei a devenit un reper urban, a avut o functie de coagulare artistilor si activistilor si face parte deja din memoria afectiva a centrului orasului. 

Dezvoltarea orasului si salvarea memoriei si identitatii Bucurestiului nu trebuie sa se excluda. Ele trebuie sa dialogheze, dar cu precizarea permanenta a faptului ca Bucurestiul este un oras agresat atat de demolarile sistematice din anii 80, cat si de cele petrecute in ultimii 10-15 ani, agresiuni profunde care au afectat reversibil patrimoniul construit al Capitalei”, a scris ministrul Suteu, pe Facebook.

13510975_1102723593135872_4295389734736714779_n
Sursa: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *