O companie aeriană va începe să cântărească pasagerii înainte ca aceștia să se urce la bord

Sursă foto: freepik

O companie aeriană de top a anunțat că va efectua cântăriri atât pentru pasageri, cât și pentru bagajele acestora.

O companie aeriană a anunțat că toți pasagerii vor fi cântăriți la îmbarcare în următoarele săptămâni.

Reprezentanții companiei au explicat de ce a fost luată această decizie.

Măsura va fi implementată pe bază de voluntariat până în luna mai, cu scopul de a îmbunătăți calculul echilibrului pentru a spori siguranța zborului.

„Finnair va colecta date cântărind clienții voluntari și bagajele lor de mână la poarta de îmbarcare,” conform unei declarații din partea companiei citată de nypost.com.

„Cântărirea este voluntară și anonimă, iar datele vor fi utilizate numai pentru optimizarea calculării actuale a echilibrului aeronavelor Finnair.”

Această practică va contribui la asigurarea faptului că greutatea maximă stabilită a avionului nu va fi depășită înainte de decolare.

Compania a asigurat că nu va utiliza datele personale ale clienților

Schimbările în obiceiurile alimentare și dietele au condus la o creștere în greutate a pasagerilor, ceea ce poate afecta siguranța zborurilor.

Un instructor de la Colegiul de Aeronautică al Florida Tech, Shem Malmquist, a explicat că pasagerii cu greutate peste medie pot suprasolicita semnificativ avionul, afectând diverse aspecte ale performanței zborului.

Companiile aeriene europene utilizează, în general, greutatea medie a pasagerilor, conform Agenției Europene de Siguranță a Aviației (EASA), pentru a calcula diverse aspecte legate de zbor.

Având în vedere creșterea ratei de obezitate în populația SUA, există o preocupare crescută în industria aviatică legată de gestionarea acestor aspecte.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL