Skip to content
Economie Societate

O companie americană a cumpărat un producător român de ambalaje. Despre cine este vorba

profit.ro

Compania americană Transcendia, furnizor de folii și pelicule din plastic, a achiziționat producătorul român de sisteme și materiale de ambalare Industrial Mecano Import Export (IME), mutare prin care își consolidează poziția pe segmentul ambalajelor pentru industria alimentară.

Cu sediul în Popești-Leordeni (județul Ilfov), IME produce, printre altele, folii din polietilenă (PE) pentru ambalarea alimentelor, benzi adezive și folii termocontractibile, fiind și un important distribuitor de utilaje de ambalare la nivel național, anunță Profit.ro.

Compania, cu circa 120 de angajați, a raportat afaceri de 75,1 milioane de lei în 2017, în creștere de la 69,2 milioane de lei în anul anterior.

Profitul s-a redus însă, de la 4,15 milioane de lei, la 3,65 milioane de lei. IME va fi integrată în divizia MetPro a Transcendia, cu care compania românească colabora de mai mulți ani.

MetPro se numără printre principalii producători de ambalaje cu protecție anticorozivă din lume. Fondată în 1931, Transcendia (fosta Transilwrap) are sediul la Franklin Park, Illinois, și unități de producție și centre de cercetare-dezvoltare în America de Nord, Europa și Africa.

Compania produce și comercializează ambalaje și folii de protecție din materiale plastice pentru o gamă largă de industrii, având peste 5.000 de clienți la nivel global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *