Skip to content
Politică

O companie cu peste 1600 de angajați se retrage din România

Compania daneză ISS Facility Services, unul dintre jucătorii de Top pe piața de facility management, cu circa 1.600 de angajați pe piața locală, vinde operațiunile din 13 țări, printre care și România.

ISS furnizează servicii pentru clădiri, precum curățenie, office suport, servicii tehnice, catering, securitate și Facility Management, anunță Profit.ro.

Compania este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii destinate clădirilor la nivel mondial, operând pe 5 continente (Europa, Asia, America de Nord și de Sud, Australia), în 53 de țări, cu peste 530.000 de angajați.

La finele anului trecut, ISS avea 1.660 de angajați în România. Afacerile companiei pe piața locală au depășit 80 de milioane de lei, în creștere de la circa 71 de milioane de lei în anul anterior.

Totodată, compania a raportat un profit net de circa 2 milioane de lei, în creștere de la 1,4 milioane de lei în 2016. Printre cele 13 piețe de pe care compania se va retrage sunt și alte țări din regiune: Cehia, Ungaria, Slovacia și Slovenia.

Acționarii ISS vor primi cel puțin un sfert din suma 2,5 miliarde coroane daneze (383 milioane dolari) așteptată de pe urma vânzării operațiunilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *