O companie din Cehia va contribui la prevenirea penelor de curent din sistemul energetic românesc

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

Nano Energies a primit în decembrie 2023 licența pentru a furniza servicii ca agregator independent de energie electrică în România prin intermediul filialei sale locale Digital Energy Services România.

Licența reprezintă o oportunitate pentru multiple companii, care pot în acest fel să economisească sau să obțină surse suplimentare de venit prin conectarea la așa-numita centrală electrică virtuală” și, de asemenea, să-și maximizeze potențialul dispozitivelor energetice. Intrarea pe piață a unui agregator precum Nano Energies oferă rețelei românești un impuls semnificativ și contribuie la prevenirea unor eventuale pene de curent din sistem.

În termeni simpli, Nano Energies poate opera de la distanță echipamentele clienților săi, fără a fi furnizorul lor de energie electrică. Compania utilizează tehnologii avansate de gestionare a consumului și a producției, ceea ce le permite clienților nu doar să economisească bani, ci să obțină și profituri suplimentare. În același timp, intrarea pe piață a unui agregator de flexibilitate oferă coloanei vertebrale a rețelei – sistemul de transport – un sprijin semnificativ pentru a ajuta la prevenirea întreruperilor.

„Foarte multe companii se pot alătura centralei noastre energetice. Sistemul de flexibilitate oferă venituri suplimentare pentru foarte mulți parteneri din sectoare precum cogenerare, biogaz, biomasă, generatoare diesel, boilere electrice, compresoare, baterii de stocare și altele. Aceste oportunități există aproape peste tot unde se generează, se stochează sau se consumă energie electrică. Organizațiile pot, oferindu-și flexibilitatea energetică, să acceseze surse suplimentare de venituri, contribuind în același timp la stabilizarea rețelei“, explică Václav Těhle, CEO al Nano Energies.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: