O companie din Emirate a cumpărat păduri în Africa de dimensiunea Marii Britanii

Sursa foto: Pixabay

O companie necunoscută din Emiratele Arabe Unite a cumpărat dreptul de a derula proiecte de conservare a mediului pe o suprafață împădurită din Africa egală cu aproape întreg teritoriul Regatului Unit, relatează CNN. Firma din Dubai se poate folosi apoi de aceste proiecte pentru a vinde certificate de carbon altor companii și guverne în timp ce acestea continuă să polueze planeta prin arderea de combustibili fosili.

Seria impresionantă de acorduri pentru protejarea pădurilor din Zimbabwe, acolo unde compania Blue Carbon are în gestiune păduri care se întind pe 20% din teritoriul țării, Zambia, Kenya, Liberia și Tanzania a fost anunțată în lunile dinaintea summitului climatic anual al ONU, COP28, care va fi găzduit în decembrie de Emiratele Arabe Unite (EAU).

Potrivit mai multor analiști și activiști de mediu, aceste acorduri de protejare a mediului reprezintă doar o schemă prin care petrostatul arab folosește inițiative verzi pentru a-și masca planurile de continuare a extracției de combustibili fosili.

În același timp, EAU a transmis că are în plan să extragă ultimul baril de petrol peste 50 de ani, atunci când este de așteptat ca rezervele sale de petrol să se epuizeze și la câteva decenii după momentul în care societatea ar trebui să renunțe de tot la combustibilii fosili, potrivit oamenilor de știință.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL