Skip to content
Economie

O companie norvegiană vrea să investească 800 de milioane de euro în România pentru un combustibil care poate înlocui cărbunele

pixabay.com

O companie norvegiană vrea să investească 800 de milioane de euro în România în capacități de producție a unui combustibil care poate înlocui cărbunele, a afirmat ministrul propus al Energiei, Virgil Popescu. „Este o companie mare norvegiană cu care am negociat, am discutat. Dorește să facă mai multe facilități de producție a acestui combustibil care poate înlocui cărbunele, este un combustibil pe bază de biomasă, dar nu vorbim de lemn, ci de un amestec de biomasă”, a arătat Popescu, potrivit profit.ro.

Această companie dorește să investească 800 de milioane de euro în România în 10 facilități de producție, a susținut el. „I-am trimis în primul rând în Valea Jiului”, a adăugat oficialul guvernamental. Recent a fost anunțat că Arbaflame din Norvegia, parte a holdingului de afaceri deținut de familia Knappskog, al cărei lider a ajuns la un moment și în topul celor mai bogați norvegieni, ar putea aproviziona cu peleți din biomasă lemnoasă termocentrala Paroșeni din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), controlat integral de statul român și aflat în insolvență.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *