O comună din Vaslui deține recordul la alegeri: Secția din mediul rural cu cei mai mulți alegători înscriși pe liste

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comuna vasluiană Muntenii de Jos deține un record național. Aici este secția din mediul rural cu cei mai mulți alegători înscriși pe liste. Vorbim de sala de sport a scolii din comună, unde în cele trei duminici sunt așteptați 2.312 alegători. 

Dintre cele aproape 19.400 de secții de votare din țarã, sectorul 3 din Capitalã este lider detașat în topul secțiilor cu cei mai mulți alegãtori înscrisi pe listele permanente, ocupând primele 10 secții în clasament.

Secția din mediul rural cu cei mai mulți alegãtori înscrisi pe liste se aflã în județul Vaslui. Este vorba, mai exact, de secția de la sala de educație fizicã a școlii din Muntenii de Jos, cu 2.312 alegãtori. Aceastã secție se bate cu altele din marile orașe, cum ar fi, de exemplu, secția 650 de la Școală generalã nr. 55 din București, cu 3.876 alegãtori, sau secția 627 de la aceeași școalã (3.282 alegãtori). Conform datelor oficiale, în comună Muntenii de Jos sunt, în total, 3.842 de alegãtori înscrisi pe listã, din care mai bine de jumãtate vor vota într-un singur loc, în sala de sport a școlii din satul resedintã de comunã. În județul Vaslui sunt comune cu mult mai mulți alegãtori înscrisi în liste, cum ar fi, de exemplu, Zorleni – 7.638 alegãtori sau Banca – 4.442 alegãtori, însã în aceste comune secțiile sunt mai dispersate, numãrul alegãtorilor fiind mai mic.

În ceea ce privește secțiile de votare cu cei mai puțini alegători pe liste din România, acestea se gãsesc în județul Sãlaj: secția 517 de la Școală Generalã Jichisu de Jos cu doar 13 alegãtori pe listele permanente, același numãr fiind și la secția 179 de la Cãminul Cultural Hîdă. Secția 147 de la Cãminul Cultural nr. 20 Dragu, tot din județul Sãlaj, are doar 14 alegãtori pe listele pentru alegerile parlamentare și prezidențiale din aceastã toamnã.

Și municipiul Vaslui are câteva secții unde bate vântul în ziua alegerilor. Ne referim aici la secțiile de la Școală nr. 3, unde sunt înscrisi mii de cetãțeni din Republica Moldova, cu dublã cetãtenie, care refuzã însã sã își exercite acest drept constituțional de a-și alege parlamentarul și președintele. Astfel, în ziua alegerilor, doar membrii comisiilor de votare își introduc buletinele în urne, activitatea din acele secții fiind că și inexistentã. Alegerile parlamentare și prezidențiale în acest an au loc în România în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidențiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: