Skip to content
Politică

O cunoscută aplicație a fost scoasă de Parlament în afara legii

Deputaţii au adoptat în cursul zilei de miercuri un proiect de lege privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, prin care este interzis transportul public de persoane contra cost cu un autoturism, fără a deţine pentru acesta autorizaţie de taxi valabilă, notează româniatv.net.

Astfel, servicii de taximetrie ca cele oferite de aplicaţia Uber, care a devenit din ce in ce mai populară în Bucureşti, sunt scoase în afara legii de Parlament după ce taximetriştii au protestat în numeroase rânduri deoarece aceste servicii le luau clienţii.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege cu 298 voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi 16 abţineri. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, în sensul sancţionării contravenţionale a persoanelor fizice şi juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism, fără respectarea prevederilor art.7 din lege. Potrivit actului normativ, transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se execută numai de către transportatori autorizaţi, care deţin autorizaţii taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi sau copii conforme valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, eliberate în condiţiile prezentei legi, pentru fiecare autovehicul utilizat, potrivit sursei citate mai sus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *