Skip to content
Europa

O delegaţie a Ministerului Mediului participă la o serie de întâlniri, la Bruxelles, pentru a soluţiona procedurile de infringement

Inquam Photos / Raul Stef

O delegaţie a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) condusă de Tanczos Barna participă, miercuri şi joi, la Bruxelles, la o serie de întâlniri cu membrii Parlamentului European, pentru a soluţiona procedurile de infringement din domeniul mediului.

„Scopul întâlnirilor este acela de a-i informa pe europarlamentari asupra progreselor realizate de România pentru a soluţiona procedurile de infringement din domeniul mediului, declanşate de Comisia Europeană, precum şi discutarea solicitărilor care vizează subiecte de mediu din România, depuse în Comisia de Petiţii (PETI) a PE. Întâlnirile sunt organizate cu sprijinul doamnei ambasador Iulia Matei, Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, şi al europarlamentarului Vincze Lorant”, se menţionează într-un comunicat.

Prima întâlnire a avut loc la sediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE şi i-a avut ca invitaţi pe membrii Parlamentului European din România.

Conform sursei citate, participanţii au discutat despre solicitările depuse în Comisia PETI cu privire la tăierile ilegale de păduri din România. Europarlamentarii au informat delegaţia MMAP asupra deciziei de susţinere a unei abordări comune pe acest subiect, indiferent de partidul politic sau grupul parlamentar din care fac parte.

„Următoarele subiecte abordate în cadrul întâlnirii au fost managementul deşeurilor şi calitatea aerului. Europarlamentarii au formulat propuneri de modificare a legislaţiei naţionale în cele două domenii şi au atras atenţia asupra unor posibile măsuri europene în privinţa poluării generate de emisiile centralelor de apartament. Aceştia au susţinut identificarea de soluţii pentru promovarea sistemelor de încălzire la nivel de bloc, cartier sau oraş, în detrimentul celor individuale”, se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte dezvoltarea imobiliară la nivelul aglomerărilor urbane, eurodeputaţii au solicitat măsuri pentru creşterea suprafeţelor de spaţii verzi şi zone împădurite, dar şi soluţii pentru gestionarea apelor pluviale.

„În ceea ce priveşte managementul populaţiei de urs brun din România, în cadrul discuţiei a fost agreată necesitatea gestionării punctuale a situaţiei la nivelul fiecărui stat membru. Participanţii au salutat implementarea studiului ştiinţific de determinare a populaţiei prin metoda amprentării genetice şi au cerut măsuri eficiente de intervenţie pentru reducerea pagubelor”, se mai precizează în comunicat.

La întâlnire au participat europarlamentarii Carmen Avram (PSD), Gheorghe Falcă (PNL), Dan Motreanu (PNL), Vlad Gheorghe (USR), Eugen Tomac (PMP) şi Vincze Lorant (UDMR).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *