Skip to content
Coronavirus

O descoperire revoluționară care complică din nou lucrurile: coronavirusul afectează în principal circulația sângelui, iar ventilatoarele ar fi înrăutățit situația

facebook

O revelație șocantă privind coronavirusul provine din autopsiile efectuate pe corpurile pacienţilor care au decedat din cauza Covid-19, autopsii în urma cărora medicii au constatat că pneumonia interstițială nu este cel mai grav lucru care ni se poate întâmpla, ci doar o consecință, deoarece virusul afectează în principal circulația sângelui.

Revelația șocantă

Așa cum a explicat dr. Gismondo în cotidianul Il Fatto Quotidiano, la spitalele Sacco din Milano și Papa Giovanni al XXIII-lea din Bergamo, au fost efectuate şaptezeci de autopsii din care a reieşit că pneumonia este doar o consecință, poate nu atât de gravă, în comparație cu ceea ce se întâmplă cu adevărat în corpul nostru. Deja dr. Palma, un cardiolog din Salerno, avansase această ipoteză, fiind redus imediat la tăcere de experţi omniprezenţi în programele de televiziune.

Potrivit dr. Palma, coronavirusul afectează în special vasele de sânge, împiedicând astfel o circulație sanguină adecvată și ducând la formarea de trombi. Pneumonia ar fi, așadar, doar un simptom succesiv și nu principalul de la care începe totul, așa cum s-a crezut până de curând. Pe scurt, de la început, cercetătorii s-ar fi concentrat în principal pe pneumonie, care, acum, în urma concluziilor trase din autopsiile efectuate, nu ar fi principalul mecanism patogen al Sars-CoV-2.

Inflamații vasculare sistemice

Specialiştii susţin că primele persoane care au murit, lăsând la o parte bolile deja existente, ar fi fost victimele unor diagnostice inițiale incorecte. Coronavirusul este o boală inflamatorie vasculară sistemică. Prin urmare, din cauza Covid-19 sângele nu poate circula în corp și nu poate ajunge în plămâni care, astfel, nu reuşesc să se aerisească, în ciuda cantității de oxigen eliberat mecanic din exterior, scrie g4media.ro.

Se pare că ventilatoarele, atât de căutate, deoarece până în urmă cu câteva săptămâni se găseau foarte greu, în realitate, ar fi înrăutățit situația, care deja era foarte gravă. Acum, Statele Unite iau în considerare și această teorie italiană.

O descoperire revoluționară care complică din nou lucrurile. Prin urmare, diagnosticul trebuie pus analizând în primul rând gradul de inflamație constatat la pacient. În acest moment se pare că cea mai adecvată terapie ar fi administrarea medicamentelor menite să prevină sau să elimine inflamația și formarea trombilor, fiind vorba, printre altele, de medicamente foarte accesibile şi din punct de vedere economic. Cum ar fi de exemplu heparina, o substanță anticoagulantă care pare că ar da rezultate bune împotriva coronavirusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *