O fabrică rusească unde se produc piese pentru rachetele balistice Iskander a luat foc după un atac cu drone ucrainene

Sursa foto: Українська правда

Mass-media și canalele Telegram au postat videoclipuri cu un atac cu drone asupra fabricii Kremnii EL din orașul Briansk (Rusia) – o uzină care produce piese pentru industria de apărare.

Radio Svoboda a raportat că aceasta a fost cel puțin a patra oară când fabrica a fost atacată de drone, precizează Ukrainska Pravda.

Produsele fabricate la Kremnii EL sunt utilizate, printre altele, în industria de apărare, de exemplu în crearea sistemelor de apărare antiaeriană Pantsir și a sistemelor de rachete Iskander.

Autoritățile au încercat să diminueze impactul informațiilor și au declarat peste noapte că „podul unei clădiri nerezidențiale” a luat foc, iar pompierii au „stins rapid incendiul”. Acestea au adăugat dimineața că „una dintre drone s-a prăbușit într-o clădire nerezidențială” și că „nu a izbucnit niciun incendiu”.

Canalul Telegram Astra a raportat că locuitorii din zonă au confirmat atacul asupra fabricii.

Astra a raportat că fabrica Kremnii EL este unul dintre cei mai mari producători de microelectronică din Rusia, cu 94% din producția fabricii produsă pentru nevoile Ministerului rus al Apărării, conform unor statistici din 2017. Instalația deservește jucători importanți din industria de apărare, precum consorțiile Almaz-Antey, Aerospace Equipment, Sozvezdie și Vega.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: