O femeie a fost atacată de un bizon în Parcul Yellowstone chiar când iubitul voia să o ceară în căsătorie

bizon
Sursa foto: Yellowstone National Park

O femeie din Pheonix, Arizona, s-a logodit la spital după ce planurile de a o cere în căsătorie ale partenerului ei au fost zădărnicite de un bizon, scrie Insider.

Timp de un an de zile, Amber Harris, și-a făcut planuri pentru a vizita Parcul Național Yellowstone cu fiica ei Rylee Eckblad și iubitul ei de atunci, Chirs Whitehill. În secret, Whitehill plănuia la rândul său să o ceară în căsătorie pe Harris pe un „pod natural” din parc, a scris logodnicul ei pe Facebook.

Toate planurile, însă, s-au năruit în momentul în care cuplul a dat peste doi bizoni, în timp ce se plimbau înspre Lacul Yellowstone.

„Mai erau câțiva oameni și în jur de 20 de elani rătăcind primprejur așa că i-am așteptat să plece înainte de a merge pe câmp”, a scris Harris. „La cam jumătatea drumului spre apă, am văzut doi bizoni. Unul era pe poteca pe care mergeam și altul în direcția opusă.”

Când unul dintre bizoni a ajuns la aproape 50 de metri de ei, acesta s-a lăsat la pământ și a început să se rostogolească în noroi, „cum ar face un câine”, înainte de a se ridica și de a alerga către Harris, notează digi24.ro.

Administratorii parcului au spus într-o declarație de presă că bizonul a atacat-o pe Harris și a împuns-o cu coarnele, victima suferind „răni semnificative la nivelul pieptului și abdomenului”. Harris a scris pe Facebook că are șapte fracturi de coloană, „plămâni colabați bilateral” și „vânătăi peste tot”. „Slavă Domnului că toate organele mele vitale arată bine”, a scris ea.

Cuplul a creat o pagină pe site-ul de donații GoFundMe pentru a strânge banii necesari pentru plata îngrijirilor medicale.

Potrivit agenției care se ocupă de parc, animalele sălbatice din Yellowstone pot deveni periculoase când cineva se apropie de ele. În timpul sezonului de împerechere, de la mijlocul lunii iulie până la mijlocul lunii august, bizonii devin agitați foarte ușor, potrivit National Park Service (NPS). În general, „bizonii sunt imprevizibili și pot alerga de trei ori mai repede decât oamenii”. Harris a fost transportată cu elicopterul la un spital din Idaho.

În noaptea în care a ajuns la spital, Whitehill a îngenuncheat într-un picior lângă patul lui Harris și a cerut-o în căsătorie. „Fără nicio ezitare, am spus da!” a scris ea.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: