O femeie ar putea prelua Ministerul Muncii. Două nume, în cărți

Inquam Photos / Alexandru Busca

O femeie ar putea să ocupe portofoliul lăsat liber de Marius Budăi la Ministerul Muncii. Surse politice au precizat pentru PS News că premierul Marcel Ciolacu ar prefera o femeie pentru acest portofoliu, iar în acest moment sunt două variante pe masa șefului Executivului: Simona Bucura Oprescu, deputat de Argeș, aflată la al treilea mandat și Valentina Vasilica Robu, secretarul general al Casei Naționale de Pensii Publice, care lucrează în domeniu de peste 20 de ani.

Numele Simonei Oprescu reapare pe tapet, după ce se vehiculase și în preajma rotației guvernamentale, că va prelua portofoliul Muncii, în cabinetul Ciolacu.

Oprescu a fost consilier județean Argeș, din 2004 până în 2011, când a fost aleasă vicepreședinte al aceleiași instituții. În 2012, a câștigat primul mandat în Camera Deputaților. În prezent, deține funcția de președinte al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, din Camera Deputaților.

Simona Bucura Oprescu

 

Despre Valentina Vasilica Robu presa scrie că s-a evidențiat în toamna anului trecut, ca fiind identificată drept autoarea „Proiectului de Ordonanță de Urgență privind reducerea cheltuielilor cu pensiile de serviciu cu respectarea jalonului 215 din Programul Național de Redresare și Rezilientță” (PNRR). Oficial, documentul tăia „pensiile speciale” ale magistraților și-i obliga să rămână în sistem până la 63 de ani femeile, respectiv 65 de ani bărbații.

Într-un interviu pentru Capital, Valentina Robu susținea că, pentru anul 2022, vrea să pună pe picioare cea mai performantă echipă a Casei de Pensii din ultimii 30 ani:

„În primul rând îmi doresc să formez o echipă de <high class> cu salariați din CNPP și casele teritoriale de pensii pe care să-i motivez să fie determinați și creativi în găsirea celei mai durabile și statornice legi a pensiilor. Să fie un corp elitist, reprezentativ, care să funcționeze ca un cenzor de avertizare și să ajute la îmbunătățirea imaginii negative în care ne cufundăm de o perioadă de timp.

Eu pur și simplu ador ceea ce fac. De ce să nu recunosc, au fost și perioade grele în cariera mea, dar implicându-mă din dorința de a ajuta , prin găsirea celor mai bune soluții pentru fiecare caz/situație în parte, m-au determinat să rămân și să evoluez profesional cu pași mărunți și siguri. E important să-i asculți pe cei din jurul tău și, dacă poți să ajuți, fă-o necondiționat. Răsplata vine din lucruri simple, iar mulțumirea sufletească este nemărginită”.

Valentina Vasilica Robu, secretarul general al Casei Naționale de Pensii Publice

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care ia act de demisia ministrului Muncii, Marius Budăi şi decretul prin care vicepremierul Marian Neacşu preia interimatul funcţiei.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a dat joi demisia din funcţie, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov. Acesta şi-a depus demisia la Cancelaria premierului.

Premierul Marcel Ciolacu a spus în şedinţa de Guvern că ministrul Budăi l-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia, la finalul acestei şedinţe a Executivului

„Din punctul meu de vedere, e un gest de onoare”, a spus premierul, el arătând că este reacţia firească a unui decident politic, într-o asemenea criză şi în orice democraţie consolidată a Europei.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: