Skip to content
Puterea Știrilor Video

O femeie conduce Parlamentul European. Negrescu (PSD): Mi-aș dori ca și în România să avem mai mult decât o reprezentantă în Guvern

europarl.europa.eu

Invitat la Puterea Știrilor, eurodeputatul Victor Negrescu a ținut să sublinieze faptul că eurodeputata malteză Roberta Metsola a fost votată de Parlamentul European pentru funcția de președinte ca urmare a unui acord politic între forțele politice pro-europene. Social-democratul susține că Metsola s-a angajat față de grupul social-democrat din Parlamentul European „la o serie de lucruri extrem de clare pe care noi le-am solicitat”.

Victor Negrescu susține că „este un lucru pozitiv că avem o femeie în această funcție importantă” și că și-ar dori ca și în România să avem mai mult decât o reprezentantă în Guvern. „Partidul Social Democrat a făcut acest lucru, ne-am dori ca și celelalte formațiuni politice să aibă o reprezentare mai adecvată în Guvern”, spune Negrescu.

„În primul rând, trebuie spus că doamna Roberta Metsola a fost votată de Parlamentul European ca urmare a unui acord politic între forțele politice pro-europene. În acest sens, dânsa s-a angajat față de grupul social-democrat din Parlamentul European la o serie de lucruri extrem de clare pe care noi le-am solicitat. În primul rând, vorbim de o reformă a Parlamentului European, a modului în care se dezbat anumite lucruri în legislativul european, și mai ales tot ceea ce înseamnă modul în care noi interacționăm cu reprezentanții Comisiei Europene, capacitatea noastră de a pune presiune pe Comisia Europeană în a realiza mai multe lucruri pentru cetățeni.

Evident, este un lucru pozitiv că avem o femeie în această funcție importantă. Susținem reprezentarea adecvată de gen, tot ce înseamnă funcții politice și publice. Mi-aș dori ca și în România să avem mai mult decât o reprezentantă în Guvern. Partidul Social Democrat a făcut acest lucru, ne-am dori ca și celelalte formațiuni politice să aibă o reprezentare mai adecvată în Guvern”, a declarat Victor Negrescu, la Puterea Știrilor.

„Trebuie să vă spun că urmează o perioadă extrem de activă la nivelul Parlamentului European. Sunt mai multe discuții. O parte impulsionată de noua președinție franceză a Consiliului Uniunii Europene. Urmează subiecte importante pe zona digitală, pe zona de fiscalitate europeană, mediu – care va avea un impact extrem de mare pentru România, urmează și discuții importante pe salariul minim european. Sunt lucruri importante care trebuie să fie discutate și avem nevoie în Parlamentul European de o capacitate de dialog și respectarea angajamentelor pe care Roberta Metsola și le-a exprimat în fața tuturor grupurilor politice”, a continuat acesta.

Amintim că liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat zilele trecute că i-ar plăcea ca pentru funcția de ministru al Cercetării colegii din partid să găsească o femeie.

„Încă nu am decis (numele noului ministru). Le-am spus colegilor să ne mai gândim. Mi-ar fi plăcut să fie o femeie, totuși. Căutam, ne uităm la variante”, a spus Cîțu.

Singura femeie ministru din Guvernul Ciucă este Gabriela Firea (Familie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *